Cable Settings Howto


Kabel instellingen voor het Nederlandse Ziggo netwerk


Woon je in een regio waar voor 13 april 2015 UPC actief is geweest
(klantcode bij Ziggo begint dan met een 5,6,7 of 8) dan zijn de settings als volgt:


Als Netwerk ID 05555 niet werkt of je krijgt niet alle zenders, probeer dan netwerk ID: 06666

Woon je in een regio waar voor 13 april 2015 UPC actief is geweest
(klantcode bij Ziggo begint dan met een 5,6,7 of 8) en de netwerk id 05555 en/of 06666 werkt niet of niet goed voor jouw gebied ? probeer dan 1 van onderstaande settings:Bij Netwerk ID:Woon je in een regio waar Ziggo voor 13 april 2015 ook al actief was
(klantcode bij Ziggo begint dan met een 1) dan zijn de settings als volgt:


Als Netwerk ID 05555 niet werkt of je krijgt niet alle zenders, probeer dan netwerk ID: 06666Woon je in een regio waar Ziggo voor 13 april 2015 ook al actief was
(klantcode bij Ziggo begint dan met een 1) en de setting 05555 en/of 06666 werkt niet of niet goed voor jouw gebied ? probeer dan 1 van onderstaande settings:Bij Netwerk ID: (staat je plaats er niet tussen probeer dan de dichtstbijzijnde plaats uit de lijst)
NB: Bij sommige decoders moet na het kabelscannen de box herstart worden om de nieuwe ingescande lijst tevoorschijn te krijgen.

Uiteraard moet natuurlijk ook de gehele bekabeling voldoen aan de huidige norm die ziggo stelt. M.a.w. kabelkeur A+ (4g afgeschermde) pluggen, kabels, splitters, stekkers, versterkers etc. Ook het AOP (Abonnee Overname Punt) dient hieraan te voldoen. Als dit niet voldoet aan deze norm dan bestaat de kans dat na de nieuwe zenderindeling zenders op lage en hoge frequenties niet tevoorschijn zullen komen bij het scannen. O.a. de filmkanalen zitten sinds de laatste wijziging in vrijwel het gehele ziggo gebied op lage frequenties.

Een veel gemaakte fout is dat men de kabel aansluit op een verouderde wandcontactdoos uit het analoge tijdperk. Deze oude wandcontactdozen en tevens de oude bekabeling in de muren voldoet vaak niet meer aan de huidige Kabelkeur A+ norm en dempen dan ook de hoge en lage frequenties. De enige juiste manier is om de kabel die kabelkeur A+ gecertificeerd is, direct aan te sluiten op het AOP. Het AOP dient een modern AOP te zijn voorzien van het kabelkeur keurmerk. AOP's zonder keurmerk voldoen vaak niet meer.


Voor overige technische informatie:
Kijk ook eens op deze website.There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki